Noarootsis asuva Österby Sadamakohviku menüü on asukohale sobivalt kala, mereandide ja kohaliku tooraine poole kaldu, garneeringuks lummav merevaade.

Haapsalu Kutsehariduskeskuses asus 2019. aasta sügisel kokaks õppima üks ütlemata tore seltskond, kes juba esimese kursuse lõpus tegi algust kontsert-õhtusöökide korraldamisega, pakkudes neljakäigulist õhtusööki, valitud veine ja toredaid esinejaid. 

Toitlustuses varemgi tegutsenud Anželika Murik ja Kaisa Ülejõe otsustasid ideega edasi minna ja avasid koos Österby Sadamakohviku.

“Österby Sadamakohviku köök kasutab võimalusel toorainena kohalike toidutootjate kaupa ja küpsetab enamasti nii, et nisujahu kookidest ei leia.

Meie suvine menüü on tugevasti kaldu kala ja mereandide poole, kuid midagi leiavad nii liha- kui ka taimetoidu eelistajad. Meile meeldib kodustele maitsetele lisada veidi nüansse eri lõunamaade köökidest.

Puisest ja Aulepa külast tuleb meie kala, Eesti Seenefarmist austerservik, metsast marjad ja kadakas. Ulukiliha tooteid oleme võtnud Linnamäe Lihatööstusest ning siirupeid ja sinepeid Tänava talust.

Jõulude eel oleme küpsetanud ettetellimisel nisujahuta külluslikku jõulukeeksi ning valmistame Jahu-Jaani mahedast tatrajahust imelist piparkoogi taigent.

Meie paindlik köök pakub ettetellimisel ka taimetoitu, gluteeni- ja laktoosivaba toitu

Ootame teid külla Österby väikesadamasse Läänemaal Noarootsis, et nautida toitusid ja merevaadet!“

Anželika Murik, kohvikupidaja

Kui suur suvi läbi, on Österby Sadamakohvik avatud ettetellimisel.
Eriline koht erilistele inimestele, kus korraldada seminar või pidulik sündmus, toitlustusega või ilma.