Oosaare talu köögis kohtuvad vanaemade salaretseptid ja kaasaegne gurmee Läänemaal kasvanud marjadega, tulemuseks mõnus maitseplahvatus.

Oosaare talus on purki pandud palju vahvaid ja väega marju:

Põldmarjamoos Matsalu rahvuspargi põhjakalda puhtast loodusest korjatud marjadest, tõeline lapsepõlvemaitse!
Oosaare põldmarjamoos võitis tiitli Läänemaa toidusuveniir 2020.

Põldmarja vürtsmoos, kerge idamaise vürtsiga. Sobib lihale, grillvorstile, juustule või söö lusikaga otse purgist!
Erinevad ja huvitavad maitsenüansid lisavad heale ja kohalikule marjale uudsust ja värvikust.

Pihlaka vürtsmoos, milles müravad kohalik Läänemaa pihlakas ja eksootilised apelsin ning aprikoos. Tulemuseks on huvitav ja uudne maitsekooslus.
Sobib tarvitada koos juustu, liha või grillvorstiga. Või söö kasvõi otse purgist!

Pihlaka marmelaad, hapukasmagus imekerge mõru noodiga mõnus marmelaad.
Sobib hommikusele röstsaiale, kreekeriga maiustamiseks või lisandiks pudrule ja pannkoogile.

Mustsõstramoos, tehtud Oosaare talu oma sõstrapõõsaste marjadest, ehe ja tummine.
Sobib kuuma tee sisse, lisandiks pudrule, pannkoogile. Või luba endale üks luksuslik moosisai.

Mustsõstra vürtsmoos, sügava maitsega, kergelt vürtsikas tummises vürtsmoosis mängivad omavahel mustsõstar ja punane sibul, mida täiendavad tšilli ja ingver, rosinad ning mustad ploomid.
Sobib kasutada koos juustu, liha või grillvorstiga. Sobiv lisand ahjupraele.

Rabarberimarmelaad, hapuka maitsenüansiga, õrna piparmündinoodiga mõnus marmelaad.
Sobib hommikusele röstsaiale, kreekeriga maiustamiseks või lisandiks pudrule, pannkoogile.

Rabarberikommid, kuivatatud rabarberist. Parajalt hapukas-magus amps, mis ei lase pakki enne käest panna, kui kommid otsas.

Kadakatrühvlid, milles tume šokolaad ja Oosaare rannakarjamaa kadakas üheskoos pakuvad luksusliku maitsenaudingu.

“Oosaare talu asub Matsalu lahe põhjakaldal rahvuspargi serval keset puhast loodust. Oleme väiketalu, kes kasvatab lambaid ja pakub kvaliteetset talleliha, aeg-ajalt ka grill-ja suitsuvorsti. Oma aiast ja lähiümbruse loodusest korjame kokku kõik väärtuslikud marjad: põldmarjad, pihlakad, arooniad, sõstrad ja väärindame need hoidisteks. Meie jaoks on oluline puhas loodus ja päris toit, kvaliteetne tooraine ja päris maitsed.”

Kaire Tammet, Oosaare talu perenaine