Kullamaal asub Eesti oma seenefarm, milles kasvatatud austerservikud ja lõvilakad on juba jõudnud pea kõikide gurmeetoidu austajate toidulauale.

Eesti Seenefarm sai alguse aastal 2019, kui Jaanela Poks ja Tanel Heinsalu rännakutelt Eestisse naasid. Pagasis hulk teadmisi ning oskusi, ei saanud neid rakendamata jätta. Nii alustasimegi seenekasvatusega oma talus, maakeldris. Tänaseks on Eesti Seenefarm kasvanud suuremaks kui vaid väike pereettevõte. 

“Eesti Seenefarmis kasvatame gurmee ja raviomadustega seeni. Hoolime puhtast ökoloogiliselt kasvatatud toidust ja keskkonnast.

Meie valikus on kaks liiki seeni: austerservik ja lõvilakk.
Austerservik on maitselt mahe, pähkline, lihaka tekstuuriga puuseen. Austerservik sobib otse pannile praadimiseks, soolamiseks, marineerimiseks, paneerimiseks, suppidesse, grillile.
Austerservikul on rikkalikult vitamiine, aminohappeid ja mineraale, mis kaitsevad keha mürgiste ainete mõju eest ning toetab ka kolesterooli taseme alanemist veres.
Austerservikut on väga hea kasutada erinevates dieetides, sest see sisaldab väga vähe kaloreid, kuid rohkelt toitaineid ja mikroelemente.

Lõvilakk on maitselt hõrk, pehme ja suus sulava tekstuuriga raviomadustega puuseen. Uuringud ütlevad, et lõvilakal on põletikuvastane toime, sisaldab rohkelt antioksüdante ja on immuunsust turgutav.
Lõvilakk on seen, mis toetab aju tööd, tõstab üldist energiataset, parandab mälu ja keskendumisvõimet Lõvilakas olevad proteiinid stimuleerivad uute närvirakkude tootmist ja tugevdavad olemasolevaid.
Sobib pannil praadimiseks, paneerimiseks, grillimiseks, ahjus küpsetamiseks või sushisse.

Seenepasteet on täistaimne määre austerservikutest. Leivakate, milles kohtuvad seened, ürdid ja törts kikerherneid.
Tähelepanu – tegemist ei ole hummusega, kikerherneid on lisatud vaid 25g, et kreemisust esile tõsta.
Väike sidrunimahl annab tasakaaluka hapukuse ja muskaat tõstab seenemaitse eriliselt esile.

Oleme võtnud omale eesmärgiks tõsta turul saadavate seente kvaliteeti ning kättesaadavust, et üha suurem valik seeni oleks kergesti kättesaadavad ka hooaja väliselt.”

Jaanela Poks ja Tanel Heinsalu, Eesti Seenefarmi pererahvas