Nõva Break leivakojas sünnivad nii maitsvad leivad-saiad-koogid, et nende järgi tullakse ka paljude kilomeetrite tagant.

Valik on mitmekesine: Nõva Hea tuju leib, Vaisi sai juuretisega, Nõva laevahukule pühendatud kook “Maria Catharina”, mustikakook, rabarberi-kohupiimakook, porgandikarask, Borodino keeduleib.

Leivakoja perenaine Merike Väli on tõeline rukkileiva fänn ja tunneb leiva hingeelu sama hästi kui enda oma ja jagab teadmisi leivast meeleldi teistelegi.

“Rukkileiba on Eestimaal söödud 33 inimpõlve, see on olnud eestlaste põhitoidus. Meie must leib maitseb väga välismaalastelegi, sest see on unikaalne.
Leiva tegemine on aega ja pühendumist nõudev, aga väga tore töö. Tulemus on seda vaeva väärt.
Tahaksime, et meie esiemade pärandina edasiantav oskus jääks kestma siia veel mitmekümneks põlveks!
Anname rõõmuga edasi kaheteistkümne aastaga omandatud oskusi, teadmisi ja kogemusi, samuti erinevatelt leivameistritelt õpitut.”

Merike Väli, Nõva leivakoja asutaja ja perenaine